По думите му ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ „си делят властта по непочтен начин”

"Сглобката" беше голяма лъжа, която сега поражда неудобство как да преминем към истината. Асен Василев беше скрит премиер, но под формата на министър на финансите. Николай Денков е само физиономия за екраните. ГЕРБ обаче иска собствен министър-председател. Василев в момента се явява „ябълката на раздора”. Според мен ще го преглътнат и правителство ще има. Това заяви Гроздан Караджов от "Има такъв народ" в студиото на "Денят на живо".

"Това е една коалиция, в която ПП иска да консумира властта на 100%. Изнервени преди изтичането на деветмесечието, от партията изсипаха меморандум. Заплашиха ГЕРБ и ДПС, че ще започнат критиките за корупция. Те се разкарват по коридорите прегърнати и ухилени, нищо общо със сериозните лица пред екраните", смята той. 

Караджов: Временната парламентарна комисия за Нотариуса цели да скрие истината

По думите му ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си делят властта по непочтен начин. "Това правителство ще остане в историята като несвършило никаква работа. Нито една стотинка не е дошла по Плана за възстановяване и устойчивост. Също така и нито един европроект не е задвижен, имаше стартирани грешно, по които бяха отменени обществените поръчки", обясни Караджов.

Като бивш регионален министър, той коментира и темите от сектора. "ЕК е разрешила да се строи трасето на АМ "Струма" от Кулата към София, за да се защитят интересите на Гърция. Това е важно за тяхната страна заради километричните опашки от тирове. Пристанището в Солун бълва милиони тонове всеки месец. Те не могат да се движат, задръстват Гърция, която иска да ги евакуира през нашата магистрала. Този вариант е половината от това, което искаме, другата е пътят в дефилето да бъде реновиран", подчерта той.   

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase