Според Наталия Киселова Мария Габриел ще отиде с готов кабинет при президента

„Продължаваме Промяната – Демократична България” ще настояват за заместник-министър на външните работи, ако от ГЕРБ сложат свой министър. Това заяви политологът Ружа Смилова в ефира на „Денят на живо”.

„Мълчанието на коалициите във властта е добър знак, защото ако разговорите бяха зациклили, щяхме да чуем за това. Оптимист съм, че ще бъде формиран кабинет. Не изключвам възможността Мария Габриел да отиде с готов кабинет при връчването на мандата. И двете страни искаха да договорят принципите и да разберат дали си заслужава да продължават заедно. Нещата няма да са поставени на база личностно съревнование, а на принципна основа”, смята тя.

Радев отложи връчването на първия мандат

От своя страна конституционалистът Наталия Киселова припомни, че Мария Габриел е заявила, че има необходимост от малко време. „Траурът ще „помогне” да се подготвят добре и да представят структура и персонален състав на кабинета при връчването на мандата. 50 на 50 е възможността да успее. Президентът Радев ще е много внимателен при спазването на процедурите”, коментира тя. 

Целия разговор гледайте във видеото.

СМЪРТТА НА ПАТРИАРХ НЕОФИТ

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase