Съвети от екипа на Ikea.bg

Пролетта вече чука на вратата на дома ви, остава само да я пуснете да влезе. Не се радвайте само на промените в природата и все по-дългите и топли дни, но и на уютна и свежа обстановка в интериорното пространство. Как да го постигнете? С идеите и предложенията, които от ИКЕА дават. Вижте следващите редове и се потопете в пролетно настроение, което да пренесете и в дома си след това.

Съвети от ИКЕА за приветстване на пролетта в дома

Ако ви е писнала скучната и сива обстановка и искате да пресъздадете пролетно настроение вкъщи, може да използвате предложенията на ИКЕА, чрез които да постигнете целта с минимални усилия. От екипа на Ikea.bg дават следните идеи:

  1. 1. Освежаване на цветовете

    Нищо не променя интериора така, както добре подбраните и свежи цветове. Ако искате да направите асоциация с природата и да допуснете пролетта до дома си, трябва да помислите за тематични и актуални цветове. Земните и теракотните тонове са сред най-популярните през 2024 година. Използвайте ги като основен цвят или комбинирайте с неутрални тонове за създаване на една уютна и релаксираща обстановка.
     
  2. 2. Декорация

    С подходящите аксесоари домът ви може да се преобрази изцяло. Подчертайте модерния дизайн на помещенията с фини и елегантни щрихи, като нови завеси за хола и спалнята, покривка за масата в трапезарията, възглавници с интересни цветове и принтове за дивана. Използвайте елементите за декорация, за да създадете ново усещане в домашната обстановка. Обърнете внимание на текстила – флоралите и геометричните мотиви в пастелни тонове със сигурност ще помогнат да подчертаете стила и да поставите почерка на пролетта.
     
  3. 3. Светлина

    Наблегнете на естествената светлина, ако разположението на апартамента или къщата ви предразполагат за това. Ако тя е оскъдна, може да използвате подходящи осветителни тела с подходящата яркост на светлината в различните стаи.
     
  4. 4. Добавете растения

    Каква по-добра асоциация за пролетния сезон от растения в дома? Поканете хубавото време и свежия въздух, като поставите различни стайни растения. Те ще допълнят интериора и ще направят дори много повече за вас – ще поддържат въздуха по-чист и свеж.

Това са основните предложения на ИКЕА, които си заслужава да следвате, за да създадете едно ново усещане за домашен уют и свежест с минимални усилия и средства.

Посрещнете следващите празници с украса

Цветница, Великден, Гергьовден и още много празници, които настъпват през пролетта, могат да се превърнат в повод за освежаване на интериора. В каталога на онлайн магазин Ikea.bg ще откриете разнообразие от тематични и качествени предложения, като свещи, украси с клонки и цветя и още много други. Подарете си добро настроение и се доближете максимално до природата, за да чувствате спокойствие и уют не само пролетта, но и целогодишно.