Бившият енергиен министър отбеляза, че ресорната комисия е приела, че 100% дивидент на държавните дружества няма да бъде искан

ГЕРБ е първа политическа сила и мандатът щеше да е наш, нямаше по-естествено нещо от това ние да изберем министрите. ПП-ДБ обаче ни тества - трябвало да издържим още 9 месеца, за да говорим за равно споделена отговорност. Това беше обидно и неколегиално от тяхна страна. До последно държаха на следствената тайна и на дата за промяна в ръководството на службите. Това каза Теменужка Петкова от ГЕРБ в ефира на "Денят на живо".

Теменужка Петкова: Прибързаната оставка на Денков буди подозрения

"Влязохме в преговорите с конструктивна нагласа, имахме желание за редовно правителство. Не успяхме да стигнем до консенсус по този въпрос. Споровете опираха до постовете и разпределението им. Преговорите се провалиха защото ПП-ДБ иска да имат цялата власт. Решение на президента е какъв подход ще възприеме за служебния кабинет. За нас е добре да се дистанцираме от процеса и премиерът да е равно отдалечен от всички партии. Надявам се да бъде взето най-доброто решение за всички", коментира тя. 

Според нея ГЕРБ стриктно е следвала конституционния модел на Христо Иванов. "Очакваме да бъдат организирани и проведени честни избори. Това искаме от служебния кабинет. Не смятам, че той трябва да взема дългосрочни решения за България. Ще имаме и работещ парламент, така че по всяко време решения могат да бъдат взети от този орган", посочи Петкова. 

Бившият енергиен министър отбеляза, че 100% дивидент на държавните дружества няма да бъде искан и решението е прието от ресорна комисия днес. "В този тежък момент не трябва да бъдат предприемани действия, водещи до дестабилизация в сектора", категорична е тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase