"Това обаче не я освобождава от наказателна отговорност", категорични са от държавното обвинение

Певицата Диона ще се изправи пред съда три месеца, след като беше хваната да шофира с наркотик в кръвта. Обвинителният акт срещу нея вече е внесен.

„Денислава Сашова е обвинена за шофиране на луксозен автомобил след употреба на кокаин. В кръвта ѝ няма следи от марихуана, но в други биологични образци има следи от коноп”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” говорителят на Софийската районна прокуратура Николай Николаев.

Делото срещу Диона за шофиране след употреба на дрога влиза в съда

По думите му съставът на това престъпление „препраща към една наредба”. „Тоест съдържанието и концентрацията на алкохол, респективно - на наркотични вещества, трябва да бъде установено по съответния ред - чрез кръвна проба. При Диона не сме установили наличието на коноп в кръвта. Има следи в друг биологичен материал, което е обстоятелство, утежняващо наказателната отговорност”, обясни Николаев.

И допълни: „С разрешение на наблюдаващия прокурор мога да кажа, че в кръвта на Диона се наблюдават следи и от температуропонижаващи лекарства. Витае някакъв градски фолклор, че когато кажеш, че си употребявал подобни лекарства, прокуратурата няма да те подведе под отговорност. Но химичните анализи са точни”.

Хванаха попфолк певица с 2.9 промила алкохол (СНИМКИ)

Николаев коментира и случая с попфолк певицата Дебора, която беше заловена да шофира с 2,9 промила алкохол в кръвта. „Материалите по това досъдебно производство не са докладвани в СРП. Затова не мога да коментирам нищо преди да видя доказателствата. Това, което в подобни случаи грози извършителя, е наказание между 1 и 3 години лишаване от свобода, глоба и отнемане на превозното средство”, обясни говорителят на СРП.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase