Сънародниците ни обясниха как са прекарали нощта

„Не сме мигнали тази нощ. Друг път нападението е било неочаквано, а сега часове чакахме ракетите да стигнат до Израел. Над широк Тел Авив нямаше нападение. За пръв път наблюдавахме нападение над Йерусалим и над джамията "Ал Акса" – свещеното място за мюсюлманите. Стреляха и над пустинята Негев”. Това заяви българката, която живее в Израел, Рина Бакалов в ефира на „Събуди се”. 

"Нито една ракета нямаше точно попадение. Едно дете е пострадало, веднага е закарано в болница", допълни сънародничката ни.

Ескалация на напрежението в Близкия изток: Иран изстреля дронове срещу Израел

Тя каза, че училищата са затворени, но градският транспорт и всичко останало продължава да работи. Очаква се и летището да бъде отворено за полети вечерта, допълни Бакалов. 

Според Роден Декало в неговия район са чували само звука на самолетите, но не е имало сирени. „Сега е седмица преди нашите празници. Имаше планирани екскурзии за децата, но се отмениха. Те остават вкъщи, но всичко е отворено, ходим на работа, допълни той. 

Ангел Чорапчиев от Йерусалим каза, че атаката е отблъсната успешно. Той самият е на работа. Повечето деца са във ваканция, вероятно планираните мероприятия с тях ще бъдат отложени. Хората се опитват да продължат нормалния си начин на живот в Израел.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase