Според него трябва да бъде осъзната важността на евровота от гледна точка на евроатлантическата обстановка

Малко над 80% от европейците са категорични, че на фона на сложната геополитическа обстановка, гласуването на евроизборите е още по-важно и не бива да се пропуска.

Проучване: Подкрепата за популистките партии ще се увеличи на евроизборите

Според Теодор Стойчев, ръководител на бюрото на ЕП в България, проучване сочи, че мирът е една от водещите ценности, които ЕС трябва да защитава през следващите пет години. „В ситуация, в която виждаме, че мирът не е даденост, се превръща в основна ценност за всички нас”, добави той.

Той каза, че българите очакват от следващия парламент да има мерки за подкрепа на икономиката и най-вече за повишаване качеството на живот. „Трябва да осъзнаем важността на тези избори от гледна точка на евроатлантическата обстановка”, добави Стойчев.

Проучване: Около 50% от българите биха гласували на евровота

По думите му много повече от гласувалите на предходните евроизбори са казали, че ще упражнят правото си на глас, според проучване. „Важно е хората да осъзнаят, че на националните избори се решава нашата посока, в която ще се развива България в следващите години. С гласуването на евроизборите определяме накъде ще се ориентира животът на 450 млн. европейци”, уточни ръководителят на бюрото на ЕП в България.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase