Прокуратурата продължава да работи като предизборна платформа, коментира депутатът от ПП-ДБ

Прокуратурата продължава да работи като предизборна платформа. Тя се активизира, само когато има избори у нас. Целта е българските граждани да бъдат шокирани и отказани да гласуват. На това трябва категорично да се противопоставим, каза депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Лорер: Президентът и ГЕРБ са постигнали разбирателство

"С известен хумор наблюдаваме някакви вътрешни борби между ГЕРБ и ГЕРБ. Драмата около служебния външен министър трябва да бъде изцяло обърната към ГЕРБ и президента, които явно не могат да постигнат договореност. Единственото нещо, което променихме в Конституцията, е българският президент да избира служебен премиер между парламентарно избрани фигури. Това не означава, че служебният кабинет трябва да бъде изцяло политически безотговорен. Напротив – тъй като новият премиер е политически отговорно лице, беше редно той да формира своя кабинет с известно политическо съгласие с политическите сили, нас от ПП-ДБ никой за нищо не ни е питал и хора от ПП там няма", каза Лорер. 

За номинацията на Даниел Митов за външен министър Лорер посочи, че за да има сериозна работа и да се работи единствено за България, не може да се говори от пресконференции и от най-различни краища на България. Истинската и сериозна преговорна работа в политиката, е тук, в Народното събрание, каза депутатът. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase