За исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, Стойнев каза, че той не изпълнява ангажиментите

„Служебният кабинет ражда нови мини кризи, които рушат доверието на гласоподавателите”. Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”. Така Стойнев отговори на въпроса защо левицата иска вот на недоверие към служебното правителство.

По личното му мнение най-подходящата фигура за служебен министър председател би бил управителят на БНБ.

Три партии внасят вот на недоверие към кабинета „Главчев”. От ПП-ДБ искат оставката на Желязков (ОБЗОР)

„Знам, че има проблем с ЕЦБ. Къде бяха нашите известни законотворци, променяйки Конституцията, слагайки управителя на БНБ като възможен бъдещ министър-председател. „Великолепната четворка” – Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Христо Иванов направиха така, че промениха Конституцията и проблемите станаха все по-тежки и нерешими. А между тях има двама юристи, които носят най-голямата вина”, каза Стойнев.

За исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, Стойнев каза, че и той не изпълнява своите ангажименти. „Имаше един цирк за няколко минути, когато той не пожела да внесе доклада за „Боташ” в пленарна зала и по този начин нарушаваше правилника на НС”, заяви Стойнев.

БСП иска оставката на Росен Желязков, ограничавал гласа на опозицията

„Всички видяхме как лидерът на ГЕРБ дава указания на министър-председателя. За нас това е недопустимо”, каза още Стойнев.

Относно предложението на Димитър Главчев сам да поеме МВнР, Стойнев каза: „Ситуацията става от комична по-комична”. „Тази криза е следствие от нарушения диалог между политическите партии, но и от нарушен диалог между президента и правителството. Когато има служебен кабинет, страстите се успокояват. А сега страстите се задълбочават, г-н Главчев пожела още една длъжност. След няколко дни започваш да сменяш министрите, без да обясняваш каква е причината и сега да искаш сам да се нагърбиш с такава сериозна политическа задача – това е несериозно”, каза Стойнев.

„Ако кабинетът е сформиран с посочени хора и г-н Главчев не ги познава, най-добре е да има оставка на този кабинет”, каза Стойнев. „Хората се съмняват, че изборите ще са честни. Това е страшно. Основните виновници за това, което се случва в държавата, са тези, които промениха Конституцията”, допълни Стойнев.   

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase