Корнелия Нинова коментира и служебния кабинет

Диана Тонова е новият лидер на БСП- София. Тя е избрана от делегатите на градската конференция с 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков - лидерът на Младежката организация на левицата. Тонова сменя доскорошния председател на софийската структура на социалистите - Иван Таков. До вътрешните избори се стигна след като общинските съветници на БСП подкрепиха кандидата за председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ - Цветомир Петров. Така централното ръководство свали доверието си от тях. Тонова ще оглавява поста на председател до есента.

Председател на Контролната комисия става Таня Найденова.

„Партията се произнесе и подкрепи принципите срещу сглобката.  Диана Тонова е единствената, която не гласува за сглобката. Тя се държа принципно и достойно през цялото време за разлика от другите общински съветници”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Всичко, което до момента консолидираше партията, за няма да го толерирам. Надявам се да сме си взели поука от грешките, които допуснахме”, заяви Тонова.

БСП: Според доклада за "Боташ" България ще плати газ за 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

Нинова подчерта, че е избран и нов Градски съвет на партията, в който участват 74 души.

Лидерът на БСП коментира и служебното правителство. „С всеки изминал ден се дават доказателства, че този кабинет е партиен”, каза Нинова. По темата за предложението на служебния министър – председател Димитър Главчев да заеме и поста на външен министър тя каза: „Какъв е този вкус напоследък министър-председателите да са и външни министри. Това не е нормална работа, но явно ГЕРБ така диктуват на Главчев и той изпълнява.”

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase