Михаил разказа, че ще продължава да помага на хора в нужда

Дори без ръце, човек може да държи живота в ръцете си. Припомняме ви историята на Милен, който изгуби ръцете си при злополука. След като разказахме за него в „Ничия земя”, стотици се втурнаха да помагат. Друг млад човек - Михаил Христов, също без ръце, реши да му изработи и подари протези.

„Ничия земя“: Чудо за „Великден“ (ВИДЕО)

В първия си работен ден Милен губи двете си ръце. Машина за пелети отнема бъдещето му. За да вземе живота си обратно в ръце, му помага съдбата. В лицето на Михаил, който му дава не само сила и надежда, но и протеза. Днес с нея тръгва към училището, където ще гласува - за първи път в своя живот.

Заради изкуствената ръка може да избере кой да управлява България и Европа само с хартиена бюлетина. Отдавна за Милен е ясно, че трябва да обръща внимание само на важните избори, разказва ни той.

Вот 2 в 1: България гласува на европейски и предсрочни парламентарни избори

Според него важните избори, които човек трябва да прави и нещата, за които трябва да се борим, са в името на семейството. „Щастието не може да се опише с обикновени думи. То може само да се гледа”, каза Милен.  Той е благодарен на Михаил, че му помага в труден за него момент.

„Аз също благодаря на Милен, че запази силния си дух. Когато човек е притеснен, протезата спира да работи. Много е важно да си помагаме, не изисква кой знае какви усилия. Изборът да помагаш, е най-близкото нещо до съвършенството”, смята Михаил.

Протезите и на двамата работи със сензорни, които долавят сигнали от мозъка към протезата, но те са скъпи. Социалното министерство отпуска 24 млн. лева за помощни технически средства. „С тази сума ще бъдат финансирани 3300 души, шест милиона лева ще отидат за високотехнологични протези на долни и горни крайници”, обясни Михаил.

„Първото нещо, което направих, е да изобретя протеза за себе си – да бъде удобна и технологична. Приел съм го като мисия – да помагам на другите хора”, казва той.

Той е категоричен, че ще даде своя глас в днешния ден и посочва, че именно това е причината да помага. „Ако Милен нямаше протеза, той нямаше да успее да гласува”, добавя Михаил.

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 В 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase