Той е с изгаряния четвърта степен и състоянието му е много тежко

Мъж се поля тази сутрин с бензин в центъра на Загреб и се запали, съобщиха хърватските медии. Инцидентът стана пред сградата на хърватското правителство, в момент когато се е провеждало заседание. 

"Мъжът, който се самозапали пред сградата на правителството във вторник сутринта, е с опасност за живота, с изгаряния четвърта степен по цялото му тяло и прогнозата е лоша", заяви ръководителят на клиниката по травматология в Загреб  Динко Видович, цитиран от Хина.

"Въпреки бързата реакция на Спешна медицинска помощ и предприетото интензивно лечение, пациентът е с опасност за живота поради степента и тежестта на изгарянията. Следим състоянието му, той е в реанимация за изгаряния и това е всичко, което можем да кажем в момента“, каза Видович на пресконференция пред болницата, където пострадалият беше приет. "Работим с тежки изгаряния много често, но не сме имали подобен случай през последните няколко години“, каза той.

Пациентът, роден през 1967 г., се наблюдава от трима лекари, каза Видович и добави, че е в безсъзнание и е интубиран. "Прогнозата е лоша, но ще направим всичко възможно, за да го спасим“, добави той.

Полицията е била уведомена в 9:37 часа днес, че мъжът се е самозапалил на площад "Сан Марко", в близост до сградите на правителството и парламента. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Светла Митева, БТА