Експертът сподели своите наблюдения от изиграните срещи до момента в сутрешния блок на БГ радио „Стартер“

Дългогодишният спортен журналист, водещ, анализатор и бивш международен футболен съдия Александър Костадинов сподели своите впечатления от представянето на отборите на UEFA EURO 2024 до момента и даде своята прогноза за финала на първенството.

Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев: Очакваме емоция, пищност и много футбол от UEFA EURO 2024

„Абсолютно сигурен съм, че тази година Германия ще играе на финал и съм сигурен на 99.99% сигурен, че ще стане Европейски шампион. Още повече, че германците не играха и на четвъртфиналите на предходното Европейско първенство. След това не минаха и груповата фаза за Световното. Това ги прави жадни за успехи. Всеки от отбора е готов да побеждава на всяка цена“, споделя водещият на спортните новини по NOVA Александър Костадинов. И пояснява, че по-трудно е да се играе на Европейско първенство, отколкото на Световно.

„Излъчването на всички 51 мача от UEFA EURO 2024 е солидарно разпределено между NOVA и БНТ. Всичките срещи се разпространяват и в gong.bg, стриймват се на живо и всеки, който няма достъп до телевизия, може да ги проследи от лаптоп, от телефона, от автомобила – навсякъде, където има обхват. Отделно по DIEMA могат да бъдат гледани всички мачове, които са в пакета на Нова Броудкастинг Груп. DIEMA SPORT 3 излъчва паралелно с DIEMA. И, естествено по NOVA се излъчват най-важните мачове – откриване, закриване, част от полуфиналите и четвъртфиналите.“

Цялото интервю на Александър Костадинов - слушайте тук.