Водещите от специалните футболни студиа коментират Европейското първенство по футбол UEFA EURO 2024 в предаването "Стартер" по БГ Радио

Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев са една от двойките в експедиционния корпус на Нова Броудкастинг груп, която ще отразява Европейското първенство по футбол UEFA EURO 2024. Двамата са гости в студиото на БГ Радио в предаването „Стартер“, където разказват за предстоящия футболен турнир.  Двойката ще са водещи на специалните студиа, в които ще коментират срещите, ще канят специални гости и ще отразяват атмосферата от големия европейски форум. Според Павлета все повече жени гледат футбол, като това се дължи на популяризирането на играта. Европейското първенство се е превърнало в голям празник, който приковава вниманието на все по-голяма женска аудитория. Водещата е сертифициран футболен съдия и признава, че когато гледа мач се концентрира върху представянето на съдийството.

„С Павлета работим заедно от година и половина. Екранни партньори сме и това включва гледането на много мачове. Нейните познания в областта на съдийството са ми много полезни при някой казус и често се облягам на нейното мнение. Аз също съм се занимавал с футбол до 19-годишна възраст, но в един момент застанах на кръстопът. Трябваше да реша дали ще започна да уча и ще става човек от мен или ще продължа да гоня топката. Тъй като нямах заложбите на Митко Бербатов, съм доволен, че взех правилното решение“, разказва Мирослав Арабаджиев.

Двамата водещи първо ще пътуват до Германия, където ще отразяват футболни срещи, след което се връщат в страната ни и се заемат с коментари във футболните студиа в каналите на Нова Броудкастинг груп

„Очаквам емоция, приказка, пищност… Всеки голям форум е съпътстван от емоции, незабравими спомени и много футбол. Залагам на големите отбори и не очаквам изненади“, споделя очакванията си Павлета Рашкова.

Как се променят футболните първенства през годините?

„Първото световно първенство, което помня, бе това през 1998 година. Промените са грандиозни  и това е от страна на провеждане на първенствата, на пищността, на формата като спектакъл. Футболът е много по-бърз, интересен, звездите са по-големи, парите са много повече и са несравними“, споделя спомените си Павлета.

„Първото Европейско първенство, което съзнателно помня и изгледах мач по мач, бе 2000 година в Нидерландия и Белгия. Футболът извървя един дълъг път от романтичната страна с емблематични футболисти до днешния вид футбол. Нещо, което заслужава внимание е, че Кристияно Роналдо ще вземе участие на 6-тото си първенство – това е рекорд“, допълва водещият.

Кои са фаворитите им в турнира?

„Харесвам отборите на Сърбия, Дания и Хърватия, които приковават вниманието ми извън големите футболни сили. А сред фаворитите ми е отбора на Испания", признава чаровната дама.

„В мача между Испания и Италия ще сме в двата края, защото аз ще стискам палци на Италия. Големият ми фаворит е Португалия“, категоричен е Миро.

Цялото интервю на Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев може да чуете тук.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg