Това е злоупотреба с власт в особено големи финансови размери, смята общинският съветник

Реорганизацията в центъра на София е незаконна. Съгласуването е направено след като тя е създадена - в началото на май, а не през април. Терзиев е бил манипулиран и подведен, че нещата ще се случат по закон. Не чакаме извинението на кмета, а обяснението му, къде са отишли 1,5 млн. лева. Кой носи отговорност за тях? Това е злоупотреба с власт в особено големи финансови размери, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян за "Денят на живо''.

Съдът спря окончателно новата организация на движение в центъра на София

"Щом ВАС излезе с определение по казуса с новата организация за движение в центъра на София, кметът Терзиев замлъкна. По време на предизборната кампания той удряше по ГЕРБ, ПП-ДБ го бяха активирали. Решението на съда не може да бъде тълкувано от Борис Бонев, всеки вече се оказа експерт. Няма генерален план за организация на движението и зам.-кмета Павлов не си е свършил работата - не е съгласувал цялата процедура с транспортната комисия. Продължаваме да искаме оставката му от месец и половина, а той не признава вината си", коментира той. 

По думите му Терзиев трябва да обясни колко струва новият проект. "Няма сума, защото и проект няма, не е бил готов. "Спаси София'' са тропнали по масата на Терзиев - поставили са ултиматум или реорганизацията да мине, или излизат от коалицията. Те ще довършат проекта като "временна организация", допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase