Двамата заплашвали, че ако не получат пари, ще разпространят файлове с чувствително съдържание

Германските власти разкриха, че са задържали баща и син по подозрение за опит за изнудване на семейството на бившия пилот от „Формула” 1 Михаел Шумахер.

Заподозрените се свързвали с представители на семейството във връзка с файлове, които Шумахер „не искали да излизат на бял свят“, се казва в изявление на прокурори в западногерманския град Вупертал.

„За да бъде възпрепятствано онлайн публикуването на тези файлове, извършителите са поискали плащане в милиони“, заявиха прокурорите. Заподозрените лица прехвърляли „индивидуални файлове“ към семейството, за да им покажат, че имат достъп до чувствително съдържание, добавиха още те.

Къде любовта е у дома си: Историята на една двойка, живееща между Африка и Европа

Седемкратният световен шампион не се е появявал в публичното пространство откакто претърпя тежък ски инцидент във Френските Алпи, при който получи сериозна мозъчна травма през 2013 година.

Разследващите органи в Германия бяха запознати със случая на рекет от властите в Швейцария, където Шумахер получава грижи в семейния дом от инцидента насам. „Технически мерки“ позволили предполагаемите изнудвачи да бъдат проследени до Вупертал. Двамата заподозрени, които били на пробация по друг случай, били арестувани от полицията на 19 юни на паркинг на супермаркет в Грос-Герау, южно от Франкфурт, казаха още прокурорите.

Властите претърсили осем имота, както и основните жилища на заподозрените, като иззели „няколко устройства за съхранение на данни“. Продължават да текат „обширни разследвания“. Ако бъдат признати за виновни, двете лица са заплашени от присъди до пет години зад решетките. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС