Мотивът – побоят над две момчета в бар на плажа

„Продължаваме Промяната – Демократична България” поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Това съобщи депутатът от коалицията Явор Божанков в кулоарите на парламента. Ще бъде отправено мотивирано искане до президента, тъй като Стоянов е част от служебния кабинет.

Мъжът, счупил челюстта на младеж в плажно заведение, е полицай в изпитателен срок

„Помним бруталния случай, когато две момчета бяха жестоко пребити от охранител, който по-късно се оказа служител на МВР. След изслушването нашата позиция, че Калин Стоянов трябва да си подаде оставката, се затвърди. Вътрешният министър не може да се справи с проблемите в МВР, защото не разсея съмненията, че служители събличат пагона и обличат униформите на частни охранителни фирми”, посочи Божанков.

Депутатът от ПП-ДБ каза, че Стоянов не е могъл да отговори защо извършителите не са задържани на самото място. „Не можа да даде и смислен отговор какви мерки ще вземе оттук нататък. Очевидно е, че кадровият подбор в МВР страда от системни пороци”, е неговото мнение.

Стоянов беше изслушан от депутатите за развитието по случая с бития младеж, чиято челюст беше счупена от служител на МВР.


Божанков подчерта, че все още няма решение как ще действат с втория мандат, след като стана ясно, че те ще го вземат.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: БГНЕС