Той е в системата на МВР от 2023 година

Полицай е счупил челюстта на 19-годишния студент от София в плажно заведение. Това обяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Извършителят е служител на 4 РУ в Бургас, на 21 години, и е в системата на МВР от 2023 г. Към настоящия момент е в изпитателен срок и работи в патрулно-постовата дейност. 

Студент е със счупена на три места челюст след бой в заведение (ВИДЕО)

„Служителят ще понесе цялата строгост на закона. Той е задържан за 24 часа. Материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата с искане за налагане на мярка за неотклонение и повдигане на обвинение”, допълни Кангалджиев.

Първоначално е била получена оперативна информация, че вероятният извършител е надзирател от затвора в Дебелт. В хода на действията обаче тази версия не е била потвърдена. Тъй като била получена информация, че извършителят все пак може да е служител на МВР, снимков материал от нападението е изпратен до групи между служители на силовото ведомство.

„На 6 юли е установено, че въпросният е служител на 4 Районно в Бургас. Междувременно е изискана цялата информация за всички охранители на фирмата, охранявала мероприятието”, допълни главният секретар на МВР.

Към момента от МВР нямат информация дали полицаят се е познавал с охранителите на събитието. „Най-вероятно, след като е бил там, се познават”, заяви Кангалджиев. Той не изключи възможността охранителите да са го прикрили.


При проведени беседи със служителя той не е отрекъл да е бил на мястото. Но не е заявил, че е работил допълнително като охранител. Тепърва ще се установява дали е бил с униформа на охранителната фирма и как може да се е сдобил с нея.

Владимир Радев, чиято челюст беше раздробена, казва, че е много изненадан, че биячът е не друг, а служител на реда. Момчето все още не може да говори и се храни със сламка. Претърпяло е операция. „Възстановявам се, още ме боли и ям трудно”, каза потърпевшият.

От МВР заявиха, че полицаят е действал сам въпросната нощ. „Поводът за скандала – едно от момчетата, минавайки близо до него, му е бутнало парче пица. Същият е агресирал, зашлевил му е шамар, а момчето с телесната повреда се е опитало да ги разтърве”, обясни Кангалджиев.

Първоначално се твърдеше, че агресорът е човек, охраняващ събитието - от фирмата „Делта гард”. Пред NOVA обаче представител на охранителната фирма заяви, че мъжът не е техен служител.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.