Попова отиде в едно българско село и си поговори с местните за политическата криза

Популярен латински израз твърди, че във виното е истината. Няма да определяме дали затова Вазов пише в „Под игото“ глава, наречена „Пиянството на един народ“ и затова ли Ботев казва откровени истини в стихотворението си „В механата“. Факт е обаче, че и до днес българинът на чашка си казва това, което стяга душата му. Затова Румяна Попова отиде в едно българско село и си поговори с хората там за политическата криза, която ни кара за седми път да избираме парламент през последните 3 години и половина. Има ли надежда днес, на поредния вот, Румяна Попова ще ни каже:

Политиката най-сладко се нищи на маса. Затова и хората от врачанското село Баница определят въртележката от избори в България като „пиянството на един народ”.

„Българското съвременно общество – един ден избори и след това 6 месеца глад. И после пак отново”, каза полковник Тодор Христов.

 Коментират и кой е по-слабата ракия – избирателят или политиците.
„Избираме ги и накрая пак се плюят в парламента. Ние, бедният народ, само патим. Нищо не правят, но с голямо удоволствие”, каза още Христов.

В кръчмата всичко върви без излишни скандали и по волята на всеки. Други са впечатленията им за настроенията в политиката. „Всеки дърпа чергата към себе си. Постоянно има разногласия между всички партии”, заяви Анета Христова.

Затова и хората, които отиват до урните стават все по-малко.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК