„Съдебен спор” в неделя продължава със скандалния казус между свекърва и снаха

За първи път този уикенд „Съдебен спор” ще разгледа скандален случай в два поредни дни. Поводът е конфликтът между снаха и свекърва, съпътстван от сериозни обвинения в убийство, опит за убийство и системен домашен побой.

Жена от пернишко село, станала приемен родител на двамата си внука  - момчета на 13 и 16 години, завежда иск в „Съдебен спор” срещу бившата си снаха за издръжка. Баба Пена Миланова твърди, че майката е изоставила децата преди 11 години, като преди това се е опитала да ги убие чрез удушаване. Жената дори упреква бившата си снаха, че докато живеела в къщата й, е убила двумесечното си бебе. 

Главният редактор на „Съдебен спор” Жоро Игнатов успява да намери майката Ваня Манева и да й даде възможност да разкаже своята история. В момента жената работи като шивачка в град Сандански и живее с мъж, от когото има шестгодишно момиченце. Ваня отрича отправените обвинения, като пред камерата на предаването признава, че е избягала, защото системно е била пребивана от бившия си съпруг. 

Многото факти по случая налагат делото в „Съдебен спор” да се разгледа в два поредни дни, което се случва за първи път. В събота историята коментираха три майки- Таня Боева, Вихра Петрова и Меги Дерм, а днес съдия Ирена Александрова ще разгледа правната рамка на спора и ще излезе с решение.

Гледайте  „Съдебен спор” в неделя от 11.00 ч. по Нова ТВ, за да разберете присъдата.