Специалният пратеник на Нова Николай Дойнов за ситуацията в Киев

Кризисната ситуация в Украйна продължава. Протестиращите отхвърлиха последните отстъпки, предложени от президента Виктор Янукович. Опозиционните лидери са категорични, че промените в кабинета не са достатъчни и настояват за оставка на държавния глава.

„В момента ситуацията е патова и нови сблъсъци изглеждат почти неизбежни”, коментира за Новините на Нова специалният пратеник на Нова телевизия в Киев Николай Дойнов.

Президентът Янукович обеща отмяна на противоречивия закон срещу протестите и сериозни промени в кабинета. Опозицията обаче прие тези мерки като козметични и вече има едно основно условие – оставка на държавния глава. Предвид всичко това изглежда уличните битки ще продължат.

Появиха се информации, че група демонстранти са нападнали с нож един милиционер и се задържали други трима за заложници през изминалата нощ. Ранен служител на реда е в болница, докато за похитените се знае само, че са в една от окупираните от демонстрантите правителствени сгради.

От видеото тук ще научите каква е обстановката на централния киевски площад, превърнал се в арена на сблъсъци между демонстранти и милиция.