Не пропускайте развитието на конфликтите в Къщата тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Образцовият дом на VIP Brother вече не е същият след първите номинации в четвъртия лайв на шоуто. През последните дни въздухът в Къщата кипеше от напрежение. Още преди номинациите зрителите станаха свидетели на редица скандали, породени от поведението на Зорница Линдарева.

Действията на Зорница Линдарева в Къщата показаха, че за нея няма задръжки и морал, а думите от визитката й рязко противоречат на нейното поведение. През по-голяма част от времето Линдарева беше пияна, постоянно вдигаше шумни скандали с бившия си любовник Тачо и не оставяше останалите Съквартиранти да спят. Много скоро всички участници в шоуто се настроиха срещу нея, което по-късно си пролича от факта, че тя получи най-много номинации за изгонване от Къщата  – общо осем на брой.

Мисия за определяне на седмичния бюджет на Съквартирантите допълнително нажежи страстите в Образцовия дом. Big Brother предизвика участниците да разкрият интимни подробности за себе си, като комисия в състав Кристина Патрашкова и Венета Райкова оценяваше искреността им и истинността на техните истории. Съквартирантите получиха кубчета с твърдения, от които те трябваше да определят кои са валидни за самите тях и да ги поставят пред себе си. Освен припознаването на твърдение те трябваше и да разкажат личната история, която стои зад него. Зрителите станаха свидетели на шокиращи разкрития за живота на ВИП участниците. Евгени Минчев избра куб с надпис „Секс за пари” и призна, че наистина е правил такъв и дори благодарение на него се е сдобил с апартамент. Влади Въргала пък разкри, че е имал проблем с алкохола и е търсил помощ за неговото преодоляване. Наско Месечков  изненада всички и най-вече Иво Аръков, като разкри, че е имал чувства към Мика Стоичков. Наско сподели и факта, че е имал роково заболяване, което е преборил. Танцьорът разказа, че в миналото е експериментирал със своята сексуалност, но отрече да е хомосексуалист, което предизвика гнева на Евгени Минчев, който го обвини в лъжа и лицемерие. Същото обвинение към останалите отправи и певицата Кали. Според нея, те избираха кубове, които не са за тях и по този начин прикриват истини за себе си. Кали пък шокира всички с признанието, че е била изнасилена. Тя заяви, че това не трябва да се крие и жертвите на сексуални престъпления трябва да се изправят с лице пред съпътстващите ги последствия и проблеми. Откровеността на Съквартирантите изуми членовете на Домсъвета - Маги Халваджиян, Венета Райкова, Никол Станкулова и Славена Вътова, които коментираха мисията.

Избухването на Евгени Минчев по време на мисията не само настрои останалите Съквартиранти срещу него, но и предизвика вътрешен скандал в Политбюрото. Йорданка Христова се скара на лорда и той я нарече „комунистическа певица“. Двамата си размениха грозни обвинения и обиди в ефир, а Евгени дори блъсна по посока на певицата кубовете от мисията. При последвалите номинации повечето Съквартиранти гласуваха за изгонването на Евгени Минчев от Къщата, но като член на Политбюро лордът получи имунитет от Big Brother.

Така Зорница Линдарева, Иво Аръков и Атанас Месечков се оказаха Съквартирантите с най-много номинации. Big Brother обяви, че тази вечер действа правилото за „внезапната смърт” и участниците получили най-много номинации трябва да напуснат Къщата веднга. Но това само беше прикритие за новата тайна мисия, която той смяташе да възложи на номинираните.  Иво Аръков, Зорница Линдарева  и Атанас Месечков бяха изпратени в Трудово-възпитателното общежитие, но на останалите участници беше казано, че те напускат формата. Там тримата изолирани ще имат възможността да наблюдават останалите постоянно и да сформират т.нар. Партизанско движение.

Какви ще бъдат първите операции на „партизаните” ще разберем в следващия епизод на VIP Brother Образцов дом във вторник от 20.00 ч. по Нова.