Гледайте лентата на Дейвид Финчър тази вечер от 22.15 ч. по Нова

Една неразкрита и смразяваща мистерия от миналото ще бъде разбулена в премиерния за българския ефир трилър „Мъжете, които мразеха  жените” тази вечер от 22.15 ч. по Нова. Лентата е създадена по първата част от трилогията „Милениум” на шведския писател Стиг Ларшон, която е световен бестселър и е придобила култов статус сред феновете на мистериите.

Филмът е втора екранизация на книгата. След като през 2009 година едноименното произведение на датския режисьор Нилс Андре Оплеу се превърна в най-големия успех на шведското кино за последното десетилетие, майсторът на американския трилър Дейвид Финчър, известен с работата си по „Седем” и „Боен клуб”, се захваща с нелеката задача да направи нова филмова версия по книгата. За тази цел Финчър привлича актьорите Даниел Крейг и Рууни Мара, а резултатът е зашеметяващ и изпълнен с обрати и напрежение психотрилър, който пресъздава на екрана всички достойнства на култовата история.

Микаел Блумквист (Даниел Крейг) е разследващ журналист, разкрил редица скандални случаи. Богатият индустриалец Хенрик Вангер решава да предложи на Блумквист едногодишен договор срещу огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница Хариет. Заедно със суперхакера Лисбет Саландер (Рууни Мара) – млада, арогантна и татуирана млада дама – Микаел попада в кръговрат от динамични събития и драматични изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, където бродят убийци-психопати.

Не пропускайте развръзката в трилър „Мъжете, които мразеха жените” тази вечер от 22.15 ч. по Нова.