Ани Салич и Ники Дойнов са най-популярната двойка в ефира на Нова според проучването

„Според зрителите четирима от водещите на Нова телевизия попадат в топ 6 – това са Ани Салич, Николай Дойнов, Даниела Тренчева и Христо Калоферов, като петият и шестият в класацията всъщност имат еднакъв резултат”. Това заяви в „Здравей, България” изпълнителният продуцент на Новините на Нова Цветомир Семов. Той и Дарина Сарелска, директор „Новини и актуални предавания” в Нова, представиха резултатите от проучване на телевизионния пазар, реализирано от ГФК България за Нова през ноември.
 
Проучването се прави за трета поредна година и е представително за населението в активна възраст (18-49 години), живеещо в градовете с население над 50 хиляди души.
 
Оценявайки цялостно новинарските емисии на четирите най-големи телевизии в страната, анкетиране поставят Новините на Нова на първо място. По шестобалната система Новините на Нова имат оценка 5.18, докато новините на следващата телевизия в класацията са с оценка 4.85. Цялостна оценка на новинарските емисии по шестобалната система вижте в Novanews.bg тук

Според данните най-популярната двойка на екрана на Нова телевизия са Ани Салич и Ники Дойнов.

Дарина Сарелска и Цветомир Семов акцентираха и върху кампанията „Това е моето работно място”, която представя репортерите на Нова. „Докосната съм от професионалния им и човешки подход. Марина Цекова разплаква с картините, които донесе след репортажа си. Мария Милкова една година не изпуска историята на Тео и я представя, докато не помогне”, коментира Дарина Сарелска. „С тази кампания искаме да покажем, че репортерската работа не се случва в редакцията, тя е навън”, добави Цветомир Семов.

Целия разговор гледайте във видеото от „Здравей, България” по Нова.