Отговора от журналиста Васил Иванов в предаването „Разследване” тази вечер веднага след централната емисия на Новините на Нова

Как кметовете на знайни и незнайни общини си купиха с служебни коли за стотици хиляди левове с пари на данъкоплатците? Отговор на този въпрос ще даде журналистът Васил Иванов в предаването „Разследване” тази вечер веднага след централната емисия на Новините на Нова.

В Несебър градоначалникът Николай Димитров кара втори мандат и… лимузина за 184 000 лева. Средно толкова струват три двустайни апартамента в София. В Балчик кметът Николай Ангелов държи здраво кожения волан на поръчков автомобил, клас „Дипломат” за 150 000 лева. За толкова пари може да си позволи и да сменя предавките направо от кормилото. Кметът е купил и моторна лодка без мачта и платна за ветроходния клуб. Седемте хиляди жители на Община Неделино са купили на кмета Стоян Беширов марков джип за 130 000 лева. Беширов беше отстранен от поста заради съмнения за злоупотреби след  друг репортаж на Васил Иванов в „Разследване”.  В Община Хитрино живеят около 6000 щедри българи. Те дарили кмета си Нуридин Исмаил с чисто нова лимузина за 112 хиляди лева. Това са само част от случаите, които ще представи Васил Иванов.

Обществените поръчки могат да бъдат много конкретни, но и болезнено специфични, поне доколкото личи от начина, по който кметовете в България си избират коли. В Община Завет например обществената поръчка за кола на кмета налага машината да е с дължина 4750 милиметра, широчина 2013 милиметра и обем на багажника 550 литра. Не е посочена само конкретната марка. Тя изненадващо ще стане ясна след конкурса.

Цялото „Разследване” на Васил Иванов гледайте тази вечер веднага след централната емисия на Новините на Нова.