Темите и гостите в „Комбина” днес от 15.00 ч. по Нова

В Деня на независимостта на САЩ в предаването „Комбина” по Нова ще гостува Георги Първанов, президент в периода 2002 - 2012 година. Политикът, който има два пълни мандата за президент на България, ще говори за актуалните теми от последните седмици като напрежението в ромските гета, танковете на НАТО и защо АБВ ще подкрепи искането за 100% мажоритарен вот. И още – какво ще се случи с рискованата политика на левите му колеги в Гърция и каква е кризата на политическия и партийния модел.

В предаването ще гостуват също двама стари приятели с нови роли и много мечти – Георги Мамалев и Антон Радичев. Дългогодишни партньори на сцената, едни от основателите на Клуб НЛО, с любими роли в любими филми, актьорите ще разкажат истории от кухнята на театралните си  и кино проекти заедно. Двамата ще споделят как се поддържа приятелство в актьорската гилдия, където по правило всички са конкуренти и защо талантът не се учи, а е даденост. 

Денис Ризов – американско барбекю или българска скара в Деня на независимостта ще сготви продуцентът, който приема САЩ за втория си дом? Пред къщата си Денис ще покаже майсторството на един мъж да приготви вкусна вечеря на скара, което е запазена марка на всяко американско семейство.

Емил Анчев, вокалистът на рок група „Конкурент”, който от години е влюбен в жена си Ани, преживява поредната семейна трагедия. След като дъщеричката му Емма преживя серия болезнени операции, защото страдаше от болестта на Пертес и благополучно се оправи, откриха рак на жена му Ани, която се нуждае от скъпа операция в Турция. Зрителите ще видят как година след като подари годежен пръстен на жена си и малко преди да подновят сватбените си клетви, един мъж се бори за живота на своята любима. 

В рубриката ни „Без комплекси” тази седмица ще спорим за това как да се реши проблемът с насилието в училище. Защо ескалираха толкова много случаи на бити и тормозени учители и къде отиде авторитетът на преподавателите. Може ли закон да реши този проблем в българското образование и какво означава да има предмет „уважение към учителя”? В дебатите по тази тема ще участва и известната начална учителка Силвия Зубева, която предизвика небивал интерес със снимката от първия си учебен ден миналата година. 

В „Къси разкази” Мария Йотова ще срещне с трима бити учители от Шумен, Велико Търново и Пловдив. Защо будителите ни са предизвиквани с юмруци, кой е виновен за невъзпитанието на днешните подрастващи ученици и какви са историите, които стоят зад лицата на тримата учители. 

В рубриката „Хвани ме, ако можеш” на детектора застава Тити Папазов. Треньорът идва от Гърция и ще коментира истерията на южните ни съседи, относно кризата там. Очаквайте един разговор за Гърция, Левски и пролетите сълзи. Всичко това и още много интересни гости и любопитни теми в студиото на „Комбина” днес от 15.00 ч. по Нова.