Билетите за историческата среща на Кобрата със Самюел Питър вече са в продажба

Боксова мания обхвана България след новината за дългоочаквания мач на Кубрат Пулев на родна земя на 3 декември тази година. Българската сензация тежка категория ще се изправи срещу бившия световен шампион на WBC Самюел Питър във високорисков мач за шампионата в "Арена Армеец", София.

Билетите за това историческо събитие вече са пуснати в продажба на www.eventim.bg и се очаква да бъдат разпродадени. Пръмоутърът Кале Зауерланд твърди, че това ще е най-голямото боксово събитие, което някога е провеждано в България.

По темата

"Интересът към този сблъсък е огромен", каза Зауерланд. "Това ще е най-голямото боксово събитие, провеждано някога в България. Билетите ще бъдат пуснати в продажба в петък, като очакваме да бъдат разпродадени за рекордно кратко време. Всеки, който иска да изживее това историческо събитие, трябва да си купи билет, докато още може".

След победата за Европейската титла срещу Дерек Чисора през май, Пулев, който е на второ място в IBF и на трето в класацията на WBC, е готов за още едно предизвикателство за световната тила, но рискува да загуби всичко срещу "Нигерийския кошмар".

"Това е много опасна битка", казва Зауерланд. "Питър е бивш световен шампион с унищожителен удар и знаем, че той идва в България, за да победи. Кубрат ще трябва да разчита на подкрепата на феновете си у дома, за да преодолее този труден противник и да продължи да се бори за световната титла".