Участниците трябва да приготвят фокача и традиционна дърпана баница в епизода тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

"Bake Off: най-сладкото състезание" отбеляза силен старт в ефира на NOVA във вторник. Това е поредният успех, който медията постига след началото на втората част на иновативния есенен сезон 2 в 1. Първият епизод на кулинарното шоу, в което 12 участници започнаха надпреварата за "Най-добрия любител сладкар и пекар на България", предизвика голям интерес и над 28% от активното население на възраст 18-49 години предпочете да почерпи вдъхновение от предаването, станало хит и във Великобритания, пред програмата на втората по гледаемост телевизия bTV. 

Кулинарните изкушения и позитивната атмосфера на "Bake Off: най-сладкото състезание" бяха изборът и на активното градско население 18-49 години, а също и на най-труднодостъпните 18-34 години, като всяка от двете аудиторни групи привлече над 30% от зрителите пред телевизионните екрани. Сред активното градско население NOVA отбелязва преднина с цели 41% пред втората по гледаемост телевизия bTV. 


 

По темата

Успехът на "Bake Off: най-сладкото състезание" доказва предпочитанието на зрителите към иновативната програма на NOVA и към втората част на есенния сезон 2 в 1 и затвърждава лидерството на медията.

В епизода във вторник стана ясна и първата "Звезда на деня" в "Bake Off: най-сладкото състезание" – Анита Мариянова, на 26 години от Белене. Участниците в състезанието вече са 11. Във втория епизод те трябваше да се справят с това да направят своята любима фокача и да преминат успешно през изпитанието за сръчност – традиционна българска дърпана баница.

Не пропускайте "Bake Off: най-сладкото състезание" във вторник и сряда от 20.00 ч. по NOVA. 

Дали в кухнята на предаването ще замирише изкусително или на изгоряло, можете да следите и на официалната Facebook страница Bake Off: най-сладкото състезание. Целите епизоди на предаването зрителите могат да гледат на NOVA PLAY.