Интервю с Кубрат Пулев броени дни преди "Нощта на шампионите" в София

Кубрат Пулев (23-1, 12 нокаута) прогнозира силна и зрелищна победа за България, когато се изправи срещу бившия световен шампион Самюел Питър (36-5; 29 нокаута) в дългоочаквания му домакински мач на 3 декември в София. 

Настоящият европейски шампион вече приключи подготовката си в Берлин и пристига в България днес преди схватката за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA), която ще се проведе пред 15 000 фена в "Арена Армеец". 

Пулев казва, че е доволен от подготовката си и с нетърпение очаква да вдъхнови ново поколение български боксьори, когато прекрачи ринга в събота. Gong.bg публикува интервю с Кобрата след една от последните му спаринг тренировки. 

Как мина подготовката за мача срещу Самюел Питър? 
Работихме здраво и съм много доволен от подготовката. Сега сме във финалния етап – имах трима спаринг партньори, включително един от Беларус, който е световен шампион по шахбокс. Никой не го е бил от седем години. Мога да се справя с него на ринга, но нямам шанс срещу него в шаха.

Това ще е четвъртият ти мач с треньора Ули Вегнер в ъгъла – как ти помогна той да се развиеш? 
Господин Вегнер има страхотен усет към детайла и огромни познания за бокса. Заедно работим здраво, за да премахнем всички малко грешки и да подобрим силните ми страни.

Вярваш ли, че Ули Вегнер е човекът, който ще те отведе до Световната титла?
Да, вярвам. Той има голям опит и е помогнал на много боксьори да станат световни шампиони. Сега се опознахме по-добре и вече ни е по-лесно да работим заедно, а в бъдеще партньорството ни само ще става по-добро. 

По темата

Откакто обявиха, че ще се биеш в София, вълнението е голямо. Колко важна е за теб подкрепата на българския народ?
От години ми е мечта да се бия у дома, в България, а само след няколко дни тази мечта ще се сбъдне. Искам да накарам сънародниците си да се гордеят и да дам на всички българи, които не могат да си позволят да пътуват в чужбина да гледат мачовете ми, шанса да дойдат и да ме гледат на живо в София – моя роден град и столица на прекрасната ми страна.

Надяваш ли се това да е един от много твои бъдещи мачове в България?
Да, надявам се тази гала вечер да е само първата от още много в България. За мен боксът е красив спорт, който трябва да се използва в помощ на образованието. Той е истинска красота и се надявам тази красота да завладее сърцата на колкото се може повече деца и да ги вдъхновим да започнат да тренират и да работят усилено, да правят жертви, за да могат да станат следващото поколение от шампиони.

И накрая, имаш ли прогноза за мача? 
Единствената ми прогноза е силна и зрелищна победа за България!

Не пропускайте "Нощта на шампионите" и двубоя между Кубрат Пулев и Самюел Питър на 3 декември, събота, от 20.00 ч., в HD качество на живо в ефира на DIEMA SPORT и в платформата GONG PLAY. Билетите за "Нощта на шампионите" се разпространяват в мрежата на www.eventim.bg.