Мариян Станков – Мон Дьо направи своите прогнози за носителите на статуетките в “Събуди се”

Тази нощ поставя началото на края на сезонът на наградите в света на киното. В Бевърли Хилс ще бъдат раздадени наградите “Златен глобус”, а българските зрители ще могат да гледат бляскавата церемония този понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA.

По темата

Наричат тези награди “генерална репетиция преди “Оскарите”, въпреки че Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която определя кой с каква статуетка ще си тръгне, е много непредвидима и поднася много изненади. “Златните глобуси” са разделени условно в две категории - кино и телевизия. Като в киното награди се раздават в драма или в мюзикъл и комедия. Това се отнася само до филмите и главните роли, защото в поддържащите и при режисьорът се дава само по една статуетка.

Тази година големите фаворити сред филмите са три. Те обраха всички възможни награди до сега и покориха всички фестивали и червени килими - мюзикълът “La La Land“ и драмите “Манчестър до морето” и “Лунна светлина”.

“Моята прогноза е за „Манчестър до морето“, защото това е рядка порода филм. Една обикновена история за двама братя. Единият умира, а другият се връща в родния си град, за да уреди погребението му и да разбере какво се е случвало, докато го няма и да стане настойник на племенника си. Не бързайте да се отегчавате, такъв брилянтен разказ не сте гледали скоро. Все едно сте пуснали духът от бутилката и той вилнее с пълна сила”, прогнозира Мариян Станков – Мон Дьо в “Събуди се” .

В категорията мюзикъл безспорен фаворит е филмът “La La Land“, който се разпространява в момента българските киносалони от “Лента”.  “Това е филмът на последното десетилетие. Честно. “La La Land“ не е просто един напудрен и мелодраматичен мюзикъл. Той е не просто брилянтен, той е шедьовър. Помнете ми думата 7 седмици преди “Оскарите“, ако Хълмът над Холивуд не се срути през това време, този разказ за американската мечта ще танцува под прожекторите в “Долби тиътър“ в края на февруари със “златното човече“ в ръка”, сподели Мон Дьо.

При актьорите в категория “драма“ фаворити са  Кейси Афлек за ролята му на чистач в “Манчестър до морето” и Дензъл Уошингтън, който освен в главната роля е и режисьор на филма “Прегради”. В категорията “мюзикъл / комедия“ според прогнозите наградата отива при Райън Гослинг за неговата удивителна роля в “La La Land“. За наградите за най-добри актриси в категориите “драма“ и “мюзикъл“ също има изявени фаворити -  Натали Портман с удивителното ѝ превъплъщение в Джаки Кенеди и Ема Стоун за героинята ѝ в “La La Land“. Мюзикълът доминира и в категория “режисьор”, в която най-спряганото име за наградата е на неговия създател Деймиън Шазел.

Кои ще са носителите на престижните статуетки, ще стане ясно още тази нощ, а българските зрители ще видят бляскавата церемония този понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA.