“Американска схема”, “Джанго без окови” и “Капитан Филипс” са сред филмите, които ще приковат зрителите пред екрана на KINO NOVA в 21.00 ч.

Финалът на “Треска за Оскари” ще бъде белязан с някои от най-атрактивните киноленти от последните години. “Алиса в страната на чудесата” ще даде началото на последната седмица и  ще отведе зрителите на приказно пътешествие във вълшебен свят с любимите герои – Лудият шапкар, Червената кралица и Белият заек – тази вечер точно в 21.00 ч. по KINO NOVA.

“Джанго без окови” ще сложи началото на серията премиерни заглавия, на която зрителите ще могат да се насладят тази седмица. Лентата с пет номинации и две награди “Оскар” разказва историята на освободен роб (Джейми Фокс), който се превръща в ловец на глави и се впуска в опасно приключение със своя ментор (Кристоф Валц) тази сряда, 22 февруари, от 21.00 ч. по KINO NOVA.

Следващата премиера, която ще бъде излъчена в ефира на KINO NOVA, е “Американска схема”. Действието на филма с десет номинации за “Оскар” се развива през 70-те години на миналия век, когато двама измамници (Крисчън Бейл и Ейми Адамс) и партньори в престъпленията са принудени да работят под прикритие за необуздан агент на ФБР (Брадли Купър). Дали тримата ще се справят с корупцията, може да видите в четвъртък, 23 февруари.

Третото заглавие, което ще направи своя дебют в “Треска за Оскари,” е номинираният за шест награди “Оскар” "Капитан Филипс”. Филмът разказва реалната история на капитан (Том Ханкс), чийто товарен кораб е нападнат от сомалийски пирати. Вижте развитието на тази опасна ситуация този петък, 24 февруари, от 21.00 ч.само в ефира на KINO NOVA.

“Боен кон” на 21 февруари с участието на Джеръми Ървин и Емили Уотсън и “Игра на кодове” с Бенедикт Къмбърбач и Кийра Найтли на 25 февруари са другите ленти, които ще привлекат вниманието на зрителите, а краят на хронологичната поредица ще сложи “Сикарио” с участието на Емили Блънт и Бенисио Дел Торо на 26 февруари - часове преди най-бляскавото кино събитие за годината – наградите “Оскар”. 

Повече информация за филмите можете да откриете в сайтовете на KINO NOVA и NOVA, a най-запалените киномани ще имат възможността да спечелят невероятни награди на Facebook страницата на KINO NOVA.