Церемонията по връчването ще се състои на 16 юни в Благоевград, а зрителите могат да подкрепят своите фаворити в сайта на БГ Радио

БГ Радио представи номинациите на слушателите си за юбилейните 15-ти Годишни Музикални Награди. Медията, която традиционно подкрепя и популяризира родната поп и рок музика, сложи край на първия етап от гласуването и стартира на избора за тазгодишните победители.

"Очаквам както всяка година едно грандиозно шоу. Много артисти ще се съберат на едно място. В последните години приемам Наградите на БГ Радио като един фестивал на българската музика, в който има момент на награждаване и много приятни емоции", това сподели Криско за впечатленията си от конкурса пред "Здравей, България". 

На 16 май, в ефира на БГ Радио, слушателите научиха имента на изпълнителите и песните фаворити. В продължение на 9 часа, водещите обявяваха петимата претенденти в различните категории. Успоредно с това, в официалната страница на БГ Радио във фейсбук, бяха представени и специално подготвени видео-визитки за всеки един от номинираните. Така, хилядите фенове на българските музиканти, подкрепяха своите любимци с харесвания и споделяния.

С най-много номинации тази година са Pavell&Venci Venc’, Графа и Кристиан Костов. За награда в категория БГ Дебют ще се борят новите таланти на България - DARA, Кристиан Костов, TITA, Виктория Георгиева и Християна Лоизу. В една от най-оспорваните категории – БГ Изпълнителка, са имената на DARA, Михаела Филева, Поли Генова, Михаела Маринова и Gery – Nikol.

"Много се радвам за Наградите на БГ Радио, защото за мен това е нещо ново. Никога не съм си мислел, че ще имам възможността да бъда номиран в някоя категория. Всяка година гледам грандиозното събитие и нямах търпение да изляза на тази сцена", така Кристиян Костов описа въодушевлението си от предстоящата церемония.

Повече от месец, над 11 000 слушатели на най-българското радио, номинираха любимите си изпълнители, за единствените музикални награди в България. От днес до 16 юни, на сайта на БГ Радио се провежда и вторият етап на гласуването – за победители във всяка една от деветте категории на Годишни Музикални Награди 2017. Слушателите могат да видят всички номинирани и да дадат своя глас за предпочитаните от тях изпълнител, текст, албум, видеоклип и песен.

Събитието се организира с медийната подкрепа на NOVA

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес