Велизар Величков, търговски директор на Nastani.bg, дава полезни съвети как да изберем почивка онлайн

Все повече хора избират да резервират своята почивка онлайн. Какво привлича потребителите в този метод и за какво да внимаваме? Велизар Величков, търговски директор на най-новата онлайн резервационна система у нас – Nastani.bg, част от Нова Броудкастинг Груп, разказва какви са най-добрите начини да се възползваме от предимствата на онлайн резервациите в предаването на "На кафе".

Откъде да започнем преди да запазим своята почивка онлайн? Велизар Величков съветва първо да определим бюджета си, след това да преценим каква почивка искаме – на море или на планина. Друго важно нещо е да съобразим типа изхранване – дали искаме да имаме само закуски, само вечери или пък искаме всичко да бъде включено в цената - възможностите са различни.  

Друго предимство на онлайн сайтовете за резервации е, че там всеки може да прочете оставените коментари на потребителите за дадена локация или хотел. Велизар Величков разказва, че в днешно време потребителските мнения са дори и по-важни от звездите на даден хотел, защото могат да дадат реална оценка за хотела, който сме избрали. Затова е много важно преди да резервираме дадено място да сме прегледали и коментарите от клиентите за него. Най-голямото предимство е, че потребителите не могат да оставят коментар за хотела, ако не са били там наистина там, което гарантира, че ревюто е достоверно.

Как да резервираме своята почивка по най-изгодния начин?

"Със сигурност първият метод е да резервираме своята почивка по-отрано. Но в България все още хората резервират своята ваканция в последния момент". разказва Велизар Величков. Да резервираш в последния момент също може да ни излезе изгодно, но е малко по-рисковано. Обикновено хотелиерите дават най-добрите оферти или за ранно настаняване или за почивки в последния момент.

Друг добър метод е да разгледаме различни възможни дати за нашата почивка. Високият сезон за почивка през лятото обикновено е от 15 юли до 30 август, но ако изберем други дати извън този период, цените със сигурност ще са по-изгодни. Обикновено през уикендите местата за настаняване също по-скъпи, в сравнение с дните през седмицата.

За какво да внимаваме?

Някои хотели не предлагат безплатна анулация на резервираните стаи. Поради тази причина те дават и по-изгодни цени. „Но тук трябва да сме много внимателни, защото ако не сме сигурни за датите, които сме избрали, е по-добре да се насочим към хотел, който дава гъвкавост и ще ни позволи да се откажем от резервацията си, като ни възстанови и парите“, допълва Велизар Величков от Nastani.bg.

Много потребители изпитват притеснения за плащането онлайн. Велизар Величков обаче казва, че рисковете са минимални. „Много български платформи предлагат различни удобни методи за плащане, от които потребителите да се възползват, така че плащането става много лесно и няма поводи за притеснения“, пояснява Велизар Величков.   

Платформата Nastani.bg e разработена от Grabo.bg, един от най-известните сайтове за групово пазаруване в България, част от Нова Броудкастинг Груп. Nastani.bg стартира в средата на юни в партньорство с над 350 хотела в България, като този брой ще се увеличава постоянно. Предстои да бъдат добавени хотели от популярни туристически дестинации извън страната. Сред предимствата на сайта са, че предлага обслужване изцяло на български, а системата за заплащане на нощувките е лесна за използване.