Гледайте през почивните дни в предаването с водещи Мира Иванова и Лора Крумова интересни гости по актуални теми от 8.00 ч. по NOVA

Съботно-неделният сутрешен блок “Събуди се” отново запознае зрителите с интересни гледни точки и подробности по горещите теми от обществения ни живот. В предаването  тази събота с Мира Иванова ще говори президентът на България в периода 2002-2012  Георги Първанов . Разговор  за политическата обстановка в страната и процесите в държавата. 

Водещата на “Съдебен спор” Нана Гладуиш също ще бъде гост в предаването. Освен за нейната борба с рака, тя ще говори и затова какво е необходимо за  достойно лечение на онкоболни. Каква е позицията на  държавата по тази чувствителна  за обществото тема? И какво на практика означава мораториум върху въвеждането на нови лекарства ? Очаквайте един разговор на Мира Иванова.

В рубриката си “Да хранеш гората” с Галя Щърбева разказва историята на един англичанин , които живее в българското село Паламарца, където чужденците са повече от местните.

Кой е българинът , който ще се снима във филм на Стивън Спилбърг, ще разберете  тази събота в “Събуди се”.

Ива Софиянска –Божковаще разкаже  историята на дъщерята на оперния певец Никола Гюзелев .  Какво е да живееш в сянката на прочутия си баща и за какво мечтае дъщерята на оперния идол?

В “Събуди се” в неделя Лора Крумова търси отговор на въпроса “Какво се случи в Саудитска арабия извън дипломатическия протокол?”. Разказва журналистът от “24 часа” Георги Милков , който беше заедно с българската делегация в кралството.

Миролюба Бенатова представя: Един българин в Трибунала в Хага. Разкази за генерали и геноцид. Влизаме в тази история на фона на това, че тази седмица един 72-годишен бивш началник на щаба на Хърватския съвет за отбрана - Слободан Праляк, се отрови пред очите на хагския трибунал.

На Международния ден на хората с увреждания  при Лора Крумова ще гостуват хора в неравностойно положение, които преодоляват болката и показват силата на духа.

Пред Мариан Станков - Мон Дьо застава Нели Рангелова. Нейният дълбок глас и красива външност я превърнаха в една от емблемите на 80-те. За големите любови в живота, музиката като път и да станеш майка на 37- за всичко това певицата разказва в своето откровено интервю.

Кошмари и мечти с шеф Манчев. Първа автобиографична книга.Гостува менторът на “Черешката на тортата” и “Кошмари в кухната”.

Милена Славова и дъщеря й Куини също ще бъдат гости в студиото при Лора Крумова.

Не пропускайте "Събуди се" в събота и неделя с водещи Мира Иванова и Лора Крумова от 8.00 до 11.00 ч. по NOVA.