Топ готвачът разказа за автбиографичната си книга "Мечти и кошмари"

Водещият на кулинарното риалити "Кошмари в кухнята" и коментатор в "Черешката на тортата" шеф Иван Манчев разказа за кулинарната си автобиография в предаването"Събуди се", дни след официалното ѝ представяне . 

Гост-звезда в книгата е и швейцарският топ шеф Анди Цауг, носител на звезда "Мишлен" – едно от най-високите признания в кулинарията. В ресторанта му българският готвач специализира преди 20 години и се вдъхновява да започне свой собствен бизнес. Много драматична е историята за престоя на Манчев в Швейцария, където се сблъсква с неподозирано високото ниво на европейската кулинария и от този сблъсък получава язва.

"Когато дойде в ресторанта ми, Иван беше много срамежлив. Той се научи да работи под голямо напрежение и винаги ме питаше какво може да подобри. Стремеше се към съвършенство и само след 2-3 месеца се превърна в един от най-добрите ми готвачи" - разказа Анди Цауг на официалното представяне на книгата на шеф Манчев.  

"Човек трябва постоянно да се учи. Трябва винаги да се усъвършенстваме и да вървим напред. В книгата си имам 61 рецепти и всяка една от тях съм готвил по 3 пъти, мерил съм всеки един грам, за да улесня максимално хората, които ще готвят" - обясни шефът за рецептите в "Мечти и кошмари". 

Какво още разказа той в "Събуди се", може да видите във видеото.