Експонатите ще бъдат показани на премиерата на “Дъвка за балончета” на 5 декември

Броени дни преди официалната премиера на най-новия български филм "Дъвка за балончета" главните герои в него Теодора Духовникова и Иван Юруков, както и режисьорът Станислав Тодоров - Роги гостуваха в студиото на "На кафе". Там те разказаха интересни подробности около снимачния процес и какво могат да очакват зрителите от романтичната лента. 

"Филмът може да бъде определен като един копнеж заради възприятието на първото влюбване и приемането на любовта в по-късен и осъзнат етап от живота на героите. "Дъвка за балончета" е едно роматично завръщане към детството, без то да е натоварено с комунистическите травми на времето" - разкри актьорът Иван Юруков. 

По темата

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин и Биляна са част от щурата банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

Освен премиерата, всички ще могат да си припомнят миналото като посетят мини експозицията на 20 емблематични и автентични "съкровища" от детството през 80-те - тръба за фунийки, лексикон, уолкмен, колекции картинки от дъвки и други. Изложбата ще бъде открита на 5 декември преди официалната премиера на филма пред Cinema City в мол Paradise в София.

Зад сценария на "Дъвка за балончета" стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на най-популярните български сериали. Зад камерата е Владимир Михайлов. В ролите на децата влизат Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Във филма ще видим и актьорите Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Копродуцент на "Дъвка за балончета" е Нова Броудкастинг Груп и той ще се разпространява в кината от "Лента", а премиерната дата е 8 декември. "Дъвка за балончета" е шестата кино продукция, на която NOVA е копродуцент, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи. Филмът ще се разпространява от "Лента" от 8 декември и всички желаещи ще могат да го видят на 55 кино екрана в 27 града в България. Специални прожекции и срещи с екипа ще има и в Пловдив и Бургас – съответно на 11 и 18 декември.