Специално предаване от 9.30 до 12.00 ч. подготвя медията, а репортерите на NOVA ще предават на живо празничните шествия от цялата страна

Ани Салич, Николай Дойнов и Надежда Узунова на живо от София, Варна и Пловдив с “МИСИЯ ОБРАЗОВАНИЕ” – специално предаване, посветено на 24 май, от 9.30 до 12.00 ч. по NOVA. Водещите на Новините на NOVA ще бъдат част от празничните шествия в трите най-големи български града, а репортерите на телевизията ще следят и отразяват най-интересното от честванията в цялата страна. В  неделя Темата на NOVA продължава с вълнуващата история един от най-успелите ни български учени зад граница.

България посреща Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с гордост. За уроците в клас и уроците в живота чрез историите на успели българи. В “МИСИЯ ОБРАЗОВАНИЕ“ на 24 май влизат Явор Гърдев, Максим Ешкенази, Стефан Цанев, Самуел Финци, Наум Шопов, Константин Трендафилов и много други изявени писатели, артисти, музиканти.

Министърът на образованието Красимир Вълчев пред Ани Салич в откровен разговор за учебните програми, учителските заплати, новите технологии в клас и битката всяко дете да има достъп до качествено образование.

Колко трудна е мисията на съвременния будител? Вдъхновяващ разказ на Миролюба Бенатова за една учителка, последвана от почти цял клас в ново училище.

Николай Дойнов ни среща с три млади дами, наградени за техни научни проекти с глобално значение.

За първи път български град ще е европейска столица на културата. Надежда Узнова разказва как Пловдив се подготвя за едно от най-престижните европейски културни събития.

Ще ви представим и даровитите деца на България, които, след колекциите златни медали от престижни конкурси и състезания, мечтаят да станат преподаватели.

Избягал от комунистическа България, днес професор Минко Балкански живее в Париж, но връзката му със страната ни става все по-силна. Благотворителната му дейност е стигнала до най-малките кътчета на България и дори и от разстояние той подпомага финансово стотици млади българи по пътя им към голямата наука. С негова помощ – голяма част от тях вече следват в най-престижните парижки университети и проф. Балкански е уверен, че сред тях се крие и бъдещ нобелов лауреат. Запознайте се с един от най-успелите ни български учени зад граница -  тази неделя в Темата на NOVA.

Новините на NOVA с “МИСИЯ ОБРАЗОВАНИЕ“ на 24 май. Защото вярваме, че образованието е мисията, която е гаранция за успех.