Той се намира зад музея "Земята и хората" и ще пренасе Световното по футбол в София

В София вече се изгражда и зоната на "Мондиал Камп", която тази година ще бъде мястото в столицата за мачовете от Световното първенство по футбол. "Подготовката тече по план, днес вече сме на терен, а още утре ще бъде изградена сцената и видео стената. Готови сме и с активностите за всички, които няма да гледат футбол", споделят организаторите на събитието.

Всеки уикенд на "Мондиал Камп" ще има театър за децата и различни работилници, както и атрактивни спортове за дамите – Аеробокс, Муай Тай, Йога и много други. Организаторите подготвят и множество игри и атракции, за да бъде преживяването още по-запомнящо се.

Специално за откриването се очакват и посланиците на Русия и Саудитска Арабия, които откриват Световното с мач между двете страни. "Провели сме разговори, като потвърждение ще имаме най-рано в деня на събитието. Подобни посещения не се обявяват официално, предвид мерките за сигурност", разказват организаторите.

Повече информация за програмата и активностите тук.

"Мондиал Камп" се организира с подкрепата на Българската национална телевизия, Столична община и е в официалния календар на София 2018 – Европейска столица на спорта.