Припомнете си кулинарните безсъници на Август Попов

Шеф Манчев влиза отново в заведението на актьора Август Попов в "Кошмари в кухнята" днес от 18.00 ч. по NOVA. Попов е сред емблематичните лица на култовото студентско предаване на прехода "Ку-Ку" и дипломиран актьор в класа на проф. Стефан Данаилов. След като "Ку-Ку" се разпада, той се отдава на голямата си любов – театъра, и на голямата си страст – готвенето. Два дни в месеца Август играе в театъра, а останалите 29 дни – на скарата в заведението си. Кулинарното хоби му осигурява прехраната, но не е достатъчно, за да превърне самодейния кулинарен театър в работещ бизнес.

"Несаница-сръбска скара” (в превод от сръбски – "Безсъние") е замръзнало в 90-те години заведение, тип студентска кръчма, стопанисвано от Август Попов. В ролята на главен готвач на скара зрителите ще видят Попов, който ще докара сериозно безсъние на Манчев и ще го накара да се замисли дали всъщност не е попаднал в "Ку-Ку". В камерния спектакъл участват още готвачката Божура, работила студена кухня на кораба "Радецки", и мултидисциплинарният сервитьор-барман и помощник-управител Светльо. Главният герой тук е месото, което влиза във всякакви роли, но най-вече на скара. Атмосферата е забавна, интериорът драматично занемарен, а кухнята – кошмарна. 

Кошмарният декор се допълва от счупени прозорци, остарели уреди, висящи кабели и меню тип "тука има – тука няма", а повечето клиенти посещават заведението по навик или по приятелска линия. Предлаганата сръбска скара е толкова сръбска, колкото шопската салата е такава с моцарела, ще установи шеф Манчев и ще извика на помощ държавния шампион на Сърбия по скара и собственик на ресторант "Даци".

Чие телефонно обаждане ще разколебае шеф Манчев дали да продължи мисията си в "скарата" на Август? Ще успее ли операция "Пълна промяна" и защо на финала Влади Въргала с прискърбие ще установи, че хубавата кръчма се е развалила?

Не пропускайте да си припомните епизода на "Кошмари в кухнята" днес от 18.00 ч. по NOVA. 

Ако искате шеф Манчев да помогне и на Вас, запишете се за участие в новия сезон на “Кошмари в кухнята” на koshmari@ntv.bg