Гледайте епизода на туристическото предаване в неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ ще поведат зрителите из едни от най-малко познатите кътчета на Китай тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. Джъдзян е една от 23-те провинции на Китай, намираща се в източната част на страната и граничеща с Източнокитайско море. Името си получава от реката Чиантан, която някога е наричана Джъдзян. Граничи с провинциите Анхуей, Фудзян, Дзянсу, Дзянси, Шанхай. Близо 47 милиона души населяват Джъдзян.

Областният град е Ханджоу, един от най-прочутите и проспериращи градове в Китай през по-голямата част от последното хилядолетие. Климатът на Ханджоу е влажен субтропичен с четири отличителни сезона, характеризиращи се с дълги, много горещи, влажни лета и студени, облачни и сухи зими. В края на лятото, от август до септември, Хангжу често е достиган от тайфунни бури, но те рядко удрят директно града. Обикновено те навлизат на сушата по протежение на южния бряг на провинцията и засягат района със силни ветрове и бурни дъждове.

Градът Ханджоу е с население от близо 7 милиона, което непрекъснато се увеличава. Икономиката на Ханджоу се развива с бързи темпове. Този индустриален град е важна производствена база и логистичен център за крайбрежен Китай. Геологията, теченията и климатът - всичко това играе роля в създаването на впечатляващите природни пейзажи на Ханджоу.

Във водите  на Западното езеро, в самото сърце на града, има многобройни храмове, пагоди, градини и изкуствени острови. Също на територията на Ханджоу е Националният парк Ксикси - влажна зона, простираща се на общо 1,150 ха. През парка минават шест главни реки, между които са разпръснати различни езера и блата.

Историята на влажната зона Ксикси е на повече от 1800 години. Водите гъмжат от шарани, скариди, змиорки и раци, а сред буйната растителност гнездят диви гъски, обикновени рибарчета, папагали и сребърни фазани.

Какво ще открият при това пътуване пътешествениците от “Без багаж“? Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на “Без багаж“ можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.