Първата българска коледна комедия ще направи своята гала премиера на 28 ноември в Paradise Center и излиза по екраните на родните кина на 30 ноември

“Smart Коледа” е необходим филм. Излиза във времето, когато всички очакваме празника на Рождество Христово. Всеки очаква близките си хора. Това усещане имах и аз във филма, въпреки че имаше смарт устройства и технологии”, сподели Кръстю Лафазанов, който изпълнява една от главните роли в първата българска коледна комедия, при гостуването си в “Здравей, България”. Във филма актьорът влиза в ролята на дядо Коледа и зрителите ще могат да го видят в родните кина от 30 ноември благодарение на “Лента”. На 28 ноември от в от 18.30 ч. е гала премиерата на филма в Paradise Center и желаещите да го видят първи вече могат да закупят билети.

“Режисьорът Мария Веселинова явно наистина се занимава с деца и усети това, което на тях им е необходимо в този филм”, разкри Лафазанов.

“Хубаво е човек да е дядо, аз вече имам две внучета и се чувствам много добре и в образа на дядо Коледа, и в образа на дядо Кръстю”, пошегува се актьорът в отговор на въпроса дали лесно е влязъл в образа на белобрадия старец.

“Като ми пратиха сценария, бях удивен, защото беше уникален. Страшно много ми хареса”, сподели Константин Гергинов, който влиза в другата главна роля в “Smart Коледа”. В лентата Константин играе малкият Марти, който попада в работилницата на дядо Коледа. Младият актьор разкри, че ще продължи своята кино кариера, но иска да застане и зад камера като режисьор.

“Smart Коледа” разкрива магията на човешките взаимоотношения и как прекомерното стоене пред компютъра ни отчуждава. Смарт технологиите са чудесно нещо, когато ги използваме по предназначение и малко опасни, когато прекаляваме с тях. 9-годишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и измествайки стария ръководител Работливко, решава да я модернизира. Неточност в компютъра обърква работата и Коледа е на път да се провали. Ще успеят ли Марти и елфите да преодолеят различията си в името на празника?

В главните роли са Калин Врачански, когото зрителите ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко, Кръстю Лафазанов, който се превъплъщава в образа на Дядо Коледа и Константин Гергинов, който играе Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния каст, заедно с още много млади и обещаващи актьори, а Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие във филма.

Поли Генова: Кръстю Лафазанов прави невероятна роля в “Smart Коледа”

“Мястото на снимките на филма беше приказно. Всички бяха с невероятно красиви костюми. Искам да благодаря на художниците на костюмите и декора”, сподели Кръстю Лафазанов.

"Smart Коледа" е заснет основно на две специално изградени снимачни площадки. В създаването на приказните декори участват над 150 техници, които изграждат над 5000 реквизита, 122 различни стъклени и цветни форми и 40 уникални костюма. Продуциран е от филмова компания “Джули Марули Ентъртеймънт“ съвместно с "Ветрогон" и се реализира с подкрепата на Национален филмов център. Филмът беше отличен на фестивала “Златна роза”, а сега предстоят неговата премиера не само в България, но и в Брюксел на 1 декември, и в Лондон на 8 декември по покана на българските общности там.

Първата българска коледна комедия “Smart Коледа” в кината от 30 ноември

Ще спасят ли елфите Коледа, какво е елфбук и кой помага на дядо Коледа да отслабне, ще стане ясно от 30 ноември по кината.

"Smart Коледа" е поредната българска кино продукция, която се реализира с подкрепата на NOVA като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.