Гледайте вълшебния разказ на 30 ноември от 21.00 ч.

Този петък от 21.00 ч. зрители на филмовия канал KINO NOVA ще бъдат въведени в нов фантастичен свят, където магията ще отстъпи място на технологиите, а една осиротяла тинейджърка ще бъде принудена да приеме, че съдбата ѝ е да стане убиец на дракони. Премиерата на филма "Последният убиец на дракони" е чудата история за малки и големи, създадена по книгите на приключенската поредица. "Идеята за екранизацията се роди почти завършена. Първоначалният ръкопис ми отне 22 дни и в тематичен план бе почти същият като този, който имаме днес – един свеж подход към жанра за магьосниците и драконите", споделя един от авторите ѝ Джаспър Ффорд.

Филмовата премиера по KINO NOVA проследява впечатляващите приключения на Последната убийца на дракони. Тя е дело на създателите на съвременни хитове като "В Брюж" и "Най-екзотичният хотел "Мариголд" и със сигурност ще зарадва цялото семейство: един фантастичен свят, където магьосниците и магията съществуват съвместно с телевизията и супермаркетите. Историята се фокусира и върху 15-годишната Дженифър Стрейндж, която ръководи агенция за подбор на персонал за магьосници и разбира, че е започнало издирване на последния жив дракон.

Изтръгната от сиропиталище от великия магьосник Замбини, Дженифър следи работата му по наблюдаването на замиращата популация от дракони и постепенно се запалва по този вълшебен свят. Когато Замбини изчезва мистериозно, тя тръгва да го търси и разкрива пророчество, в което тя е назована като последния убиец на дракони. Така тя попада в един сложен свят на знаменитости, сделки за спонсорство и опити за покушение. Но защо човек, който иска да спасява драконите, би могъл да стане техен убиец?

Не пропускайте да разберете в магичната история на премиерния филм "Последният убиец на дракони" този петък от 21.00 ч. по KINO NOVA