Наградите на 8-ия годишен конкурс ще бъдат връчени на официална церемония на 13-ти декември

80 компании с различен профил и мащаби кандидатстваха за призово място в 8-ия годишен конкурс Forbes Business Awards. Сред кандидатурите има както световно-известни компании от бранша на самолетните превози, платежните услуги и разработването на софтуерни решения, така и стартиращи компании в секрора на приготвянето и доставката на храни, приключенския туризъм и обученията.

Най-голяма е конкуренцията в категория "Развитие на бизнеса", където за призовите места се състезават 26 компании.

Останалите категории, в които ще бъдат присъдени награди са: Развитие на човешките ресурси, Качество на стоките, Качество на услугите, Служител на годината, Най-добър стартиращ бизнес, Награда за обществена дейност, Клиентска политика.

Уважаваното жури, което вече оценява независимо и обективно всяка от кандидатурите, е в състав: Мария Шишкова, управляващ партньор в AIMS Human Capital и член на борда на Български форум на бизнес лидерите; Огнян Донев, собственик, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Софарма", и член на консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България; Станимир Каролев, основател и председател на Съвета на директорите на "Карол"; Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България, Македония, Албания и Косово и Илия Лингорски, главен икономист на Българската банка за развитие и председател на Комитета по енергетика, инфраструктурата и публично-частно партньорство на Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Финалистите от всяка категория ще бъдат оповестени на 7 декември, а връчването на наградите ще се случи на официална церемония на 13 декември в зала 6 на НДК.