Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ ще отведат зрителите в една от най-развитите и древни азиатски държави тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. Местните я наричат Нипон, което означава “Произход на слънцето“ и тази страна е на изток от Китай, Корея и Русия. За нас тя е позната като Япония, но официално е Нипон - Коку или Нихон - Коку.127-те милиона японци живеят на 377 835 км².

Япония е най-развитата държава в Азия. Историята ѝ се характеризира с влияние от външния свят, последвано от дълги периоди на изолация. Икономиката ѝ е третата по големина в света. Япония е световен лидер в производството на технологии и машини.

Островната държава е имала дълги периоди на изолация, което е съхранило невероятния й самобитен облик. Разположена на Японските острови в Тихия океан - Хоншу, Хокайдо, Кюшу, Шикоку и около 6800 по-малки островчета, архипелага Рюкю и архипелага Нампо, страната е с предимно планински релеф и много действащи и угаснали вулкани.

Като цяло Япония е малко по-малка от Франция и Испания, но пък по-голяма от Италия и Британските острови. Изборът на дестинации в страната е изобилен с 27 национални, 52 квазинационални, около 300 префектурни природни парка,141 геоложки, 515 ботанически,109 зоологически и 93 горски резервата. Япония посреща близо 30 милиона туристи годишно.

Как ще посрещне Япония екипа на “Без багаж“? Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.