Деян Пройковски режисира един от най-мащабните проекти на първата ни сцена този сезон

Броени дни остават до премиерата на Голяма сцена на един от най-мащабните проекти на Народния театър „Иван Вазов” този сезон –„Братя Карамазови”. Спектакълът, който е първият от поредицата, реализирани в рамките на Асоциацията на Балканските национални театри и част от официалната програма на Пловдив – Eвропейска столица на културата 2019, е режисиран от македонския режисьор Деян Пройковски.

Владо Пенев – за постановката „Братя Карамазови“ по Достоевски

Изключителни по мащабите си сценография и актьорски състав ще види публиката на 16 април, когато е официалната премиера на „Братя Карамазови”. Владимир Пенев, Деян Донков, Велислав Павлов, Димитър Николов, Емил Марков, Цветан Алексиев, Валери Йорданов, Ана Пападопулу, Александра Василева, Жорета Николова, Радина Кърджилова, Йордан Биков, Явор Вълканов, Петър Данов, Йосиф Шамли и студенти от НАТФИЗ са екипът, с който Пройковски реализира епохалния текст на Фьодор Достоевски на първата ни сцена.

Спектакълът вече бе представен пред публиката в Драматичния театър в Пловдив на 6 и 7 април, но сега зрителите ще могат да видят уникалната сценография и актьорска игра в пълния й блясък.

Освен режисьор, Деян Пройковски е и автор на сценичния вариант и преводач на текста. Музиката е на прочутия македонски композитор Горан Трайкоски, сценографията – на Валентин Светозарев, а костюмите – на Елена Иванова.

Билетите за премиерата са изчерпани, а следващите дати на спектакъла са на 11 и 17 май и 9 и 22 юни. Билите за тези дати могат да се закупят на касите на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/play/bratya-karamazovi/.