Сред другите акценти за месеца са мачът за Суперкупата на България и важни стартове във Формула 1

С интересни двубои и много заряд на 12 юли стартира новият сезон на родното футболно първенство. По традиция привържениците могат да гледат всеки мач от Първа професионална лига по DIEMA SPORT, част от спортния пакет DIEMA XTRA, както и в платформата PLAY DIEMA XTRA. Сред другите акценти за месеца са решаващата футболна среща за Суперкупата на България и важни стартове във Формула 1. Най-вълнуващите надпревари ще бъдат излъчени и като отделни събития, които могат да се купят единично, без абонамент: https://play.diemaxtra.bg/schedule.

Спорът за Суперкупата на България ще бъде между Лудогорец и Локомотив Пловдив на 3 юли от 20:30 ч. на стадион на стадион "Васил Левски". Шампионът и носителят на Купата на страната се изправят един срещу друг в опит да спечелят първия ценен трофей в състезателната година. Двата тима вече водиха такава битка през 2012 г., когато разградчани надделяха с 3:1 в Бургас. Двубоят на 3 юли, сряда, ще бъде излъчен на живо по DIEMA SPORT.

На 12 юли предстои друго важно събитие за родния футбол - стартът на Първа професионална лига. Той ще бъде даден от Ботев Враца и Берое в 18:45, а от 21:00 в същата петъчна вечер ЦСКА ще приеме хита на сезон 2018-19 Етър. Срещата на първенците в елитното и второто ниво на българския футбол между Лудогорец и Царско село е в събота, отново в 21:00, а бившият национален селекционер Петър Хубчев и Левски дебютират в Русе в понеделник от 20:30 срещу Дунав.

През месеца след едногодишно отсъствие се завръща Азиатската купа на Висшата лига. На 17 юли са двубоите Нюкасъл Юнайтед - Уулвърхямптън Уондърърс и Манчестър Сити – Уест Хям Юнайтед, съответно от 13:00 и 15:30 ч. На 20 юли е финалът, както и мачът за трето място, като програмата стартира в 12:00 ч. Срещите ще бъдат излъчени на живо в ефира на DIEMA SPORT 2.

Във Формула 1 също ще бъде интересно с два важни старта през юли. Първият е на 14 юли във Великобритания на пистата "Силвърстоун”, която е домакин на дебютното състезание в историята на Формула 1. На 28 юли най-вълнуващата надпревара се пренася в Германия на дългата 4,574 "Хокенхайм". Състезанията са с начален час 16:10 и ще бъдат излъчени директно в ефира на DIEMA SPORT 2.

Проследете най-интересните спортни събития през юли на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.