„Костюмът на Кукера е много голям и тежък. Всеки път, когато го свалях, се налагаше да преобличам и бельото си. Целият бях вир вода!“, споделя актьорът

„Имах усещането, че след толкова много прекарано време в костюма на Кукера, когато го сваля, ще съм отслабнал с поне десет килограма“, разказа Ненчо.

Актьорът разкри своята самоличност по време на единадесети епизод на мистериозното музикално шоу, в което впечатли зрителите, панелистите и гост панелистите братя Аргирови със своя версия на песента L’italiano на Toto Cutugno.

За първи път в „Маскираният певец“ паднаха две маски

„Идеята да се скрия достатъчно добре и да не ме познаят достатъчно дълго време, можеше да се случи, ако само излизам на сцената, без да се движа много много, изпявам си песента и се прибирам обратно. Тогава разпознаването за панелистите и зрителите щеше да е наистина много трудно. Но аз не съм такъв човек. По-скоро бих си тръгнал, отколкото да стоя на едно място. Така се ме учили моите преподаватели в НАТФИЗ – като има пушка на сцената, тя трябва да гръмне. Като имаш костюм на Кукер, чановете трябва да звънят.“

„Маскираният певец“ беше физическо и професионално предизвикателство за мен. Ние артистите, през цялото време, докато сме развивали през годините, сме се стремили да бъдем разпознаваеми, а сега изведнъж в шоуто се налага да правим тъкмо обратното. Ако бях останал в шоуто, щях да изпълня малко по-динамични рок парчета като например Desire на U2. Харесва ми идеята, героите в шоуто сами да избират песните, с които да е изявят на сцената“, сподели Ненчо.

Алисия и Дивна: „Маскираният певец“ е най-великото телевизионно приключение

„Излизането от шоуто ми даде възможност да отида в Бургас, за да репетирам със Симфоничния оркестър на Бургаската опера своя концерт-спектакъл „Без любов не може“, чиято премиера мина блестящо на 29 ноември. Операта беше пълна, публиката реагира много добре. Това може би е първият за мен самостоятелен концерт с филхармония. Парчетата, които изпълнявам, са много добре подбрани, а през новата година ни предстои и турне. Вече са насрочени около 15 дати из цяла България.

Още за предстоящия сериал, в който Ненчо играе и който ще се излъчи тази пролет в ефира на NOVA, как ще се справи с играта „стрелба по чанове“, за страховете от детството му, за екстремните преживявания, за приключенията му с духове и още любопитни истории от живота му, гледайте във видеото на „На кафе“.