Актьорът разказва за ролята си в "Останалото е пепел" в коментарното предаване „Плюс-Минус”

„Останалото е пепел” е новият филм на режисьора Георги Костов. Продукцията тръгва по кината от 6 март. В ролята на банкера Атанас Буров зрителите ще видят актьора Асен Блатечки. С него за „Плюс-Минус” днес разговоря Иво Тодоров.

Диляна Попова си партнира с Асен Блатечки в „Останалото е пепел”

Атанас Буров е считан за една от най-влиятелните фигури в българския политически живот през първата половина на XX век. А заради политическите си речи и въвеждането на модерни за времето си политически практики у нас е наричан идеолог на българската буржоазия. Финансист, дипломат и политик, той е бил два пъти министър на търговията, промишлеността и труда на България, както и на външните работи и изповеданията. Заради значителния му принос през март миналата година сграда от Европейския парламент в Брюксел беше кръстена на неговото име.

„Отговорно се влиза в образа на Буров. С интерес, с желание и с респект към такъв човек. Приятно е да се снима филм в епоха. Любопитно е много, защото ние нямаме опит. Всъщност аз черпя от разказите на бабите и дядовците ми, които са ми разказвали много интересни неща. Аз съм живял и с прабабите и прадядовците ми. И с много гледане на други филми, които са свързани с тази епоха. Изчетох и всичко, което намерих. Историята, която разказва „Останалото е пепел” не е документална. Филмът не разказва живота на Буров, а една измислена история, действието на която се развива на фона на събитията от последната седмица от преди 9.09.1944 г. И Буров е един от главните герои. Дори нарочно махнах няколко реплики, които са емблематични за него”, разказа Асен Блатечки.

Още за филма „Останалото е пепел” във видеото.  

Екипът благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната стратегия „NOVA подкрепя българските филми“.