Актрисата разказва за новата си роля в киното в студиото на „Събуди се” тази сутрин

„Останалото е пепел” е името на новия български филм, който ще събере на голям екран една от любимите ни звездни двойки – Диляна Попова и Асен Блатечки. Кино лентата, реализирана с подкрепата на NOVA, ще ни пренесе в края на Втората световна война, където ще се преплетат история и любов. Филмът е посветен на Атанас Буров.

Диляна Попова гостува в студиото на „Събуди се” и разказва как успява да влезе в ролята на Мария от „Останалото е пепел”.

 „Ролята ми е предизвикателство и този филм е много на сърцето ми, защото е в епоха и отразява събития, случили се по времето на Втората световна война. Моята героиня е обучавана от Атанас Буров и е разузнавач в неговите тайни служби. Всъщност тя е ръководител. Аз изчетох доста неща за Буров и той наистина го е правел. Ходел е в гимназии и си е търсел кадри, като предварително е проучвал целия род. И така е наемал хората, които са работили за него”, разказва Диляна Попова.

„Във филма има цитат, че мъжът без жена пет пари не струва. Смятам, че една жена много помага на мъжа в развитието му, дава му изключителна сила и това не е никак малко. Повечето жени имаме общи черти – романтични сме, разкъсани между любовта и разума, налага ни се да взимаме решения, не винаги сме достатъчно силни, за да вземем точното решение на момента. Мария е много интересен образ. Много я харесах още като четях сценария. В хода на снимките може би малко съм я променила. Всяка актриса дава някакъв различен облик на ролята”, признава актрисата.

Къде ще пътува със своя син Борил и коя е голямата любов в живота й, можете да видите в цялото видео от „Събуди се”.

Екипът благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната стратегия „NOVA подкрепя българските филми“.