Литургията в храм „Св. Александър Невски“ на живо, спектакълът „Един свят: Вкъщи заедно“ и премиерата на българския филм „В кръг“ в ефира на NOVA

По време на великденските празници, ефирът на NOVA ще поднесе приятно настроение и положителни емоции за зрителите пред телевизионния екран. Филмовата програма на Разпети петък започва с лентата „Хрoниките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешникът“ от 12.30 ч. и романтичния филм „Яж, моли се и обичай” с носителката на „Оскар“ Джулия Робъртс от 15.15 ч. Вечерта е запазена за веселите летни премеждия на приятелските семейства Чобанови и Сиромашки и новия епизод на сериала „All Inclusive“ от 20.00 ч. по NOVA.

На Велика събота зрителите ще се потопят във вълшебния свят на Дисни с трогващата анимация „Отвътре навън” от 13.00 ч. и приказната лента „Омагьосана“ от 15.00 ч. Вечерта ще поднесе много усмивки с поредните предизвикателства, пред които ще се изправят участниците в приключението „Един за друг“, а след това за доброто настроение ще се погрижи концертът „Всичко – най-доброто от Мария Илиева” от 22.00 ч.

Oт 23.30 ч. NOVA ще направи съпрачистна публиката с предаване на живо на Пасхалното богослужение от храм "Св. Александър Невски". Спазвайки мерките за безопасност в извънредната ситуация, зрителите ще могат да проследят църковната служба на Възкресение Христово от домовете си и да избегнат струпванията около храмовете в празничната нощ. Веднага след това, от 00.30 ч., филмът „Синът Божи“ ще преразкаже историята за живота на Исус Христос.

В 03.00 ч. предстои директното излъчване на вдъхновяващия спектакъл в подкрепа на борбата с COVID-19 „Един свят: Заедно вкъщи”, с което Нова Броудкастинг Груп се включва в глобалните усилия за справяне със заразата заедно със Световната здравна организация и движението Global Citizen като официален медиен партньор за България. Супер събитието, с участието на редица известни личнности, ще може да бъде проследено и в неделния ден от 12.30 ч.

Великденската неделя ще предложи премиерния романтичен филм „Пролетно пробуждане“ от 14.30 ч., а след това и поредната порция изпитания за двойките в „Един за друг“ от 20.00 ч. Своя дебют на телевизионния екран ще направи и българският филм с две награди от фестивала в Сараево – „В кръг“ на Стефан Командарев. В 21.30 ч. лентата ще разкаже за необикновената нощ на три двойки патрулиращи полицаи, които ще преминат през различни ситуации, разтърсващи животите им.

В празничния понеделник, 20 април, зрителите ще се срещнат с голямото приключение в „Изобретението на Хюго“ в 9.30 ч. и героите от втората част на фентъзито „Хрониките на Нарния: Принц Каспиан” в 12.30 ч. Екранното приключение продължава със средновековната комедия „Като рицарите“ и мечтата на бедния Уилям да се сбъдне от 15.15 ч. От 20.00 ч. пък предстои да стане ясно как ще се справят с новите превъплъщения участниците в шоуто за звездни трансформации „Като две капки вода“.